Over mij

Mijn naam is Karin en woon in Kessenich, net over de grens in België. Hier woon ik samen met mijn man, onze zoon en twee Roemeense straathonden. In het verleden heb ik voornamelijk gewerkt als financieel administratief medewerker, momenteel als regionaal inkoop assistent. Beide hele leuke functies, maar gebleken is dat mijn échte missie een hele andere is.  Mijn passie is mensen te trainen hun hond te trainen, hen kennis bij te brengen over de communicatie van deze dieren, en kinderen te begeleiden hoe om te gaan met hun lieve huisgenoot. Want écht: zij spreken niet dezelfde taal!

Ik ben altijd gek geweest op dieren en dan vooral op honden en katten. Maar vroeger was er bij mijn ouders geen sprake van dat er een hond in huis zou komen. Ik was dan ook goed bekend met alle nadelen van zo’n beestje in huis. In 2005 heeft mijn man me overtuigd en heetten wij samen Dango welkom, onze eerste Rhodesian Ridgeback. Dit is niet het makkelijkste ras en eerlijk gezegd ben ik hier blind ingestapt. Wat wist ik nou van honden….?

Toen onze dochter bang voor deze pup bleek te zijn, had ik dan ook niet direct een oplossing. Uiteraard wou ik graag de hondencursussen lopen, en dat heb ik met onze Ridgeback Buga, die 2 jaar later volgde, ook gedaan.

Op de Kynologen Club werd ik gevraagd om hulpinstructeur te worden, maar door mijn zwangerschap destijds is dat een aantal jaar uitgesteld.

“Maar mijn liefde voor en kennis over honden is vanaf toen enorm gegroeid.”

Niet gek dan ook dat ik een aantal jaar later de erkende opleiding tot Kynologisch Instructeur gevolgd heb (bij HACR) en via Dierbare Ontmoetingen heb ik de opleiding tot Kind–Hond- Professional succesvol afgesloten.

Want ik gun ieder kind de liefde en vriendschap van een hond in huis, maar dan met ouders die wél goed voorbereid zijn.

Ik zet me in voor deze goede voorbereiding, waar veiligheid voorop staat, zodat we Eensgezind kunnen samenleven met deze trouwe viervoeters.

Mijn dieren

Dat zijn vijf totaal verschillende honden waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Niet alleen over de rassen en hun manier van leren, maar ook hoe het is om een hond uit het buitenland te ontvangen, te begeleiden en op te voeden.

Iedere hond is anders en heeft zijn eigen benadering nodig! Daarom weet ik ook dat individuele begeleiding vaak het beste resultaat geeft.

Dango

Onze eerste hond: een fantastische, eigenwijze maar zeer stabiele Rhodesian Ridgeback.

Buga

Onze tweede Rhodesian Ridgeback. Mijn hond!! Alles wat ik geleerd had, kon ik bij Buga toepassen. Wat resulteerde in een vriendelijke, zeer goed luisterende hond.

Kenzo

Niet onze hond, maar de buurhond; een Border Collie. Hij mocht met ons mee op de dagelijkse wandelingen, en meer. Kenzo is natuurlijk een compleet ander ras: ontzettend leergierig, makkelijk trainbaar. Dit was weer een totaal andere ervaring en heeft ook mij weer veel geleerd.

Cayden

Deze lieverd komt uit Roemenië en kwam als 7 maanden oude pup in 2019 bij ons in de opvang. Dat wil zeggen, dat was de bedoeling. We waren verknocht en hij mocht blijven! Hij was bang voor de hele wereld. Maar met veel geduld en training is Cayden uitgebloeid tot een fantastisch gezinslid, die prima overal mee naartoe te nemen is.

Baiatu

Dit is Roemeens voor “jongen”. Ook hij kwam in 2019 bij ons wonen. Een kruising met duidelijk herder in zijn bloed. Stabiel, maar heeft uiteraard ook veel moeten leren én ook geleerd.

Mijn opleidingen & cursussen

Cursus
Jaar
Opleider
Kind – Hond Professional
2023
Dierbare Ontmoetingen
Blafgedrag bij Honden
2022
Argos
Najagen
2022
Argos
De Gelukkige Hond
2022
HACR
Kynologisch Instructeur
2021
HACR

Gratis e-book

Geef iets superwaardevols gratis weg in ruil voor een e-mail adres

Je kunt een weggever gebruiken om baasjes waardevolle tips te geven waar ze vandaag nog wat aan hebben.⁣ Zo laat je ze met jou kennismaken zijn ze sneller geneigd bij je aan te kloppen. Houd dit tekstje ongeveer net zo kort als dit.